fbpx Skip to content
Marktman

De Reünie Met De Lachende Mauritiaanse Marktman

Marktman
De Lachende Marktman

De Lachende Marktman: De Reünie

Inmiddels is het alweer een paar jaar geleden dat ik vijf maanden stage liep op het prachtige Afrikaanse eiland Mauritius. Tijdens deze periode heb ik veel van het eiland kunnen zien en proberen vast te leggen met mijn camera. Ik bezocht meerdere malen de groente- en fruitmarkt in Port Louis, de hoofdstad van het eiland, vanwege de fantastische kleuren en de bijzondere mensen. Zo maakte ik ook foto’s van marktkoopmannen en -vrouwen, waaronder een foto van een lachende man achter zijn tomaten.

Circa twee jaar later schreef de luchtvaartmaatschappij van het eiland een fotowedstrijd uit, met als prijs 50.000 Air Mauritius airmiles. Hoewel ik normaal niet zo’n fan ben van dit soort fotowedstrijden, besloot ik toch mee te doen, met onder meer de foto van de lachende marktman. Ik had immers wel oren naar een reünie met het eiland waar ik enkele jaren daarvoor verliefd op werd.

Enkele maanden later en de wedstrijd al bijna te zijn, kreeg ik plots het bericht dat mijn foto door een jury was geselecteerd in de top 10! Tijd voor het publiek om te stemmen. En hoewel dit natuurlijk uit bijna 5000 inzendingen al fantastisch was, zette ik alles op alles om de wedstrijd ook te winnen. En na het plat spammen van mijn hele netwerk, die het op hun beurt ook weer deelden met vrienden en familie (waar ik iedereen heel dankbaar voor was), was ik de uiteindelijke winnaar van de fotowedstrijd! Ik kon terug naar Mauritius, met mijn gewonnen airmiles!

Een half jaar later was het zover. Ik ging terug. En niet alleen terug naar het eiland. Ook naar de man. De lachende marktman. Achter zijn tomaten. En zat er nog, op precies dezelfde plek. Geen spat veranderd.

Dit is de bijzondere ontmoeting die volgde!

Lees ook: #airmauritius360: The story behind the image

CategoriesFotografie

Leave a reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.